Inapoi | Crescatorii de C.R.C. din ACh B-N - 05.01.06 | Inainte


ASOCIATIA CHINOLOGICA BISTRITA – NASAUD
Bistrita, Cod 4400, Str.Piata Mica, Nr.12, Tel/Fax:0263 218996
Mobil:0740 027386; as_chin_bn@inel.ro
CF 14797641; Nr.cont: RO85BRDE060 SV01096630600
deschis la BRD Bistrita

Catre: Consiliul Director al Asociatiei Chinologice Romane
In atentia
Presedintelui A.Ch.R. Dl. CRISTIAN STEFANESCU
Colegiul de Arbitri
Comisia de Disciplina a A.Ch.R.
Conducerea C.O.R.

Prin prezenta, crescatorii de caini de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin din cadrul Asociatiei Chinologice Bistrita-Nasaud, dorim sa tragem un semnal de alarma si sa va aducem in atentie gravele ilegalitati comise de catre Clubul National al Crescatorilor de Caini de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, (C.N.C.C.R.C.R.C.)  –cu sediul in Bistrita.

In primul rand, C.N.C.C.R.C.R.C. este NESTATUTAR, functionand in afara legii inca din 10.02.2001, acest fapt este certificat de catre hotarirea COMISIEI DE DISCIPLINA a Asocitiei Chinologice Romana din data de 01.12.2001.
Pentru conformitate anexam un exemplar A Hotaririi emise de catre Comisia de Disciplina a A.Ch.R.
In urma concluziilor trase, Comisia de Disciplina a A.Ch.R CONSTATA ca Adunarea Generala din 10.02.2001 nu a fost convocata statutar si astfel TOATE HOTARIRILE Adunarii Generale din 10.02.2001 SUNT NESTATUTARE.
De mentionat este faptul ca, in acea Adunare generala din 10.02.2001 au fost votati noii membrii ai Consiliului de Conducere si ai Comisiei de Disciplina a C.N.C.C.R.C.R.C.. Atunci a fost votat Babutan Dan in functia de vicepresedinte organizatoric!! a C.N.C.C.R.C.R.C., acesta avind pina la aceea data statut interimar, numit si in aceasta functie de un Consiliu Director INCOMPLET, 3 (trei)  membrii convocati dintr-un numar 8 (opt) !!membrii. Mai mult, Adunare generala din 10.02.2001 fiind NESATUTARA, hotaririle sale sunt NULE DE DREPT!!

Aceasta nu a impiedicat C.N.C.C.R.C.R.C in structura (ilegala)  !! amintita anterior sa elaboreze in anul 2001 !!.“Regulamentul de Selectie Pentru Acordarea Dreptului de Reproductie Cainilor de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin “, regulament adoptat in Sedinta Consiliului Director al C.N.C.C.R.C.R.C. din 08.06.2001 si modificat la data de 08.03.2004 in conformitate cu prev.art.23, lit.c din statutul C.N.C.C.R.C.R.C., art.4.lit.a din Regulamentul C.O.R. si Procedura de acceptare a noilor rase canine de catre F.C.I. aprobata in A.G. a F.C.I., Bruxeles, la 30-31 mai 1995, si aprobat in sedinta Consiliului Director al A.Ch.R din 12.11.2005.

Desi a primit girul Consiliului Director A.Ch.R., acest regulament prin alcatuirea si prevederile lui ADUCE GRAVE PREJUDICII RASEI.
La punctul 5.1. Evaluari, se prevede ca exemplarele vor fi evaluate cu APT PENTRU REPRODUCTIE (R+) , chiar si cele cu lipsa dentitie!!- - alineatul 3, “ lipsa a unu sau doi premolari 1”

Acest defect grav nu este penalizat de catre C.N.C.C.R.C.R.C., deoarece membrii conducerii C.N.C.C.R.C.R.C. au obtinut produsi cu acest defect si insista ca acesti caini sa poata fi promovati.
Adevaratii CRESCATORI de caini de RASA Ciobanesc Romanesc Carpatin din cadrul Asociatiei Chinologice Bistrita-Nasaud, si nu numai, NU VOR PROMOVA si NU VOR FOLOSI in munca de SELECTIE, caini care au LIPSA dentitia (nici macar un dinte) !!
Ideea, crezul pe care ne bazam este ca, un standard trebuie sa reflecte imaginea cainelui ideal si astfel nu putem accepta ca selectia unei rase endemice, rustice sa porneasca din start cu acceptarea unor defecte grave, cu atit mai mult, cand stim ca aceasta “derogare” a fost facuta pentru a face loc unor exemplare apartinind, anumitor “crescatori”, reprezentatanti ai C.N.C.C.R.C.R.C..
Este lesne de inteles la ideea si sub presiune cui a fost acceptat un asemenea punct in STANDARD.

C.N.C.C.R.C.R.C, prin conducerea sa, (aceeasi din 2001)  se erijeaza in “singurii capabili” sa se ocupe de SELECTIA, PROMOVAREA si AMELIORAREA rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin, sustinand prin elaborarea “Regulamentului de Selectie Pentru Acordarea Dreptului de Reproductie Cainilor de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin” si prezentarea lui, ca au exclusivitate in acest sens, pretinzind ca acest drept le-a fost conferit de catre Asociatia Chinologica Romana.
Supunem spre atentie si analiza punctul 7.-Inregistrarea in Cartea de origine, -din amintitul Regulament- care sustine : “ Vor fi inregistrati in Cartea de origine numai puii proveniti din parinti care au primit dreptul de reproductie in conformitate cu prezentul regulament.”
Intrebarea si nedumerirea care planeaza asupra acestei prezentari este: Care CARTE DE ORIGINE ?? Cartea de Origine Romana sau Cartea de origine a clubului in cauza?? Fiind stiut faptul ca, C.N.C.C.R.C.R.C. au o CARTE de origine PROPRIE (COCN) !!
Noi consideram, ca aceasta prezentare ambigua si hilara, sub forma “Carte de origine” …... si atit, fara a specifica cui apartine, este facuta cu scopul de a induce in eroare si de a pune presiune asupra crescatorilor de Ciobanesc Romanesc Carpatin.
Daca notiunile “Carte de origine”, “interdictie de acces la cartea de origine”, “certificat de origine”, “act de origine” utilizate in mod repetat in acest Regulament de selectie, la art.3, art.4 si art.7, SE REFERA la cartea de origine a clubului C.N.C.C.R.C.R.C.-COCN!!, atunci acest regulament nu afecteaza crescatorii care recunosc ca singura carte de origine valabila C.O.R.-a A.Ch.R., dar existenta unei astfel de “structuri”-COCN !!- trebuie sa ridice mari semne de intrebare Consiliului Director a A.Ch.R.!!
Daca aceleasi notiuni “Carte de origine”, “interdictie de acces la cartea de origine”, “certificat de origine”, “act de origine” utilizate in mod repetat in acest Regulament de selectie, la art.3, art.4 si art.7, emis de catre C.N.C.C.R.C.R.C., se refera la C.O.R. !!, atunci de ce nu este specificat clar in acest regulament -Carte de origine ROMANA!!

Aceasta formulare “acte de origine”… si atit, nu a fost o scapare, ci a fost in mod intentionat utilizata pentru ca, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. sa o poata folosi dupa bunul plac, astfel notiunea “acte de origine” sa poata include acte eliberate de catre oricine –COCN!!, dar aceeasi notiune “acte de origine” sa se refere la C.O.R. …..cind e vorba de a impune restrictii celorlalti crescatori din afara C.N.C.C.R.C.R.C.!!

Daca INTRADEVAR acest regulament conditioneaza inscrierea in Cartea de origine Romana C.O.R., prin specificarea ca acest regulament a fost modificat conform art.4 lit.a din Regulamentul C.O.R. – (ACEASTA FIIND SINGURA DATA CIND SE SPECIFICA CLAR C.O.R.) ,

Citam din Regulamentul C.O.R., la care se face referire “ TIMID “ in regulamentul de selectie emis de C.N.C.C.R.C.R.C.-si anume:
“Art.4 Inscrierea oricarui exemplar in C.O.R. se poate efectua doar intr-una dintre urmatoarele modalitati:

Ca descendent-registrul A.

a)  Cu titlu de descendent-pentru puii rezultati din genitori inscrisi deja in C.O.R., facand parte din aceeasi rasa si care sunt acceptati ca reproducatori in conditiile stabilite de Cluburile de rasa si aprobate de Consiliul Director.”

Se prevede clar ca inscrierea in C.O.R. se poate efectua DOAR –PENTRU PUII REZULTATI DIN GENITORI INSCRISI DEJA IN C.O.R.!!
Rezulta ca, acest regulament se aplica doar pentru exemplarele cu acte de origine C.O.R.!!
Se pare ca, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., nu recunoaste Regulamentul C.O.R. si considera ca prevederile acestuia nu se aplica si pentru exemplarele produse de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., ?!?!?!? din moment ce, chiar vicepresedintele C.N.C.C.R.C.R.C.- Babutan Dan Adrian, ELIBEREAZA “ACTE de origine” produsilor obtinuti....COCN!!

Acestea spuse ne intrebam, cum de o structura ca C.N.C.C.R.C.R.C., avind o conducere AUTOinscaunata prin FRAUDA si ABUZ, aflata in ILEGALITATE, o conducerea care nu recunoaste Comisia de Disciplina a A.Ch.R., o conducere care NU recunoaste C.O.R. si emite “acte de origine” FALSE (COCN) , SFIDAND A.Ch.R., are pretentia de a impune restrictii tuturor crescatorilor de Ciobanesc Romanesc Carpatin din tara.?!?!?!?!

C.N.C.C.R.C.R.C. doreste sa impuna restrictii in special celor care
s-au saturat de masinatiunile conducerii C.N.C.C.R.C.R.C., celor ce refuza sa participe la asemenea ilegalitati, celor care refuza sa isi “procure” acte COCN!! pentru puii rezultati, celor care au fost indepartati tocmai pentru ca au avut “nerusinarea”sa conteste asemenea practici, celor indepartati pentru simplul motiv ca ar fi putut umbrii imaginea de “singurul specialist” a presedintelui C.N.C.C.R.C.R.C., celor care nu accepta sa fie utilizati in interesul personal si de grup a conducerii C.N.C.C.R.C.R.C., etc, …. pentru ca tocmai acestora le este “dedicat” acest regulament !!
Cei care refuza sa participe la ilegalitatile conducerii C.N.C.C.R.C.R.C. nu sunt putini. Tocmai de aceea la expoztiile de club organizate de C.N.C.C.R.C.R.C. participa aceeasi detinatori si crescatori in numar mult mai mic fata de cei (altii)  care participa la expozitiile CAC organizate de catre Asociatia Chinologica Bistrita-Nasaud.
Exemplarele numeroase, tipice, reprezentative pentru rasa sunt detinute de catre crescatorii din afara clubului C.N.C.C.R.C.R.C. si care refuza sa participe la “mascarada” organizata de C.N.C.C.R.C.R.C.
Acest fapt reiese din numarul mare de exemplare de caini de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin inscrise la expozitia CAC -Bistrita din 15.05.2005, aproape 100 de exemplare, iar clubul ”national” a inregistrat o participare de 3 ori mai MICA !! la expozitia de club desfasurata la aceeasi data 15.05.2005. si in aceeasi locatie.

Lasind la o parte absurdele pretentii emise de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., dorim sa DEZBATEM acest “Regulament de Selectie Pentru Acordarea Dreptului de Reproductie Cainilor de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin” care prezinta conditiile ce trebuie sa fie indeplinite de catre exemplarele canine pentru a primi dreptul de reproductie si sa aratam modul in care acest regulament este INCALCAT GRAV SI REPETAT chiar de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. !!
Articolului 4. din amintitul regulament prevede: “La selectie vor fi admisi numai caini din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin aflati in evidenta C.N.C.C.R.C.R.C. sau a asociatilor teritoriale A.Ch.R., care au implinit cel putin 12 luni, poseda certificat de origine si pot fi identificati pe baza numarului de tatuaj si/sau microcipului”

Acest Regulament ESTE INCALCAT GRAV, chiar de catre Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., chiar de cei care l-au elaborat, chiar de catre cei care ar trebui sa urmareasca respectarea lui, incalcat si NU DE PUTINE ORI.!!
Astfel:
Reprezentantii C.N.C.C.R.C.R.C., au incalcat acest regulament prin inscrierea la “Examenul de selectie” din 27.03.2004 –desfasurat la Bistrita, a unui exemplar care avea varsta SUB 12 luni, pe care il prezentam in continuare cu numarul de concurs, respectiv -13. Hector de Carpathia-1516-03/CRC varsta 11 LUNI si 29 zile (la data desfasurarii examenului de selectie) .
Astfel, SERIA incalcarilor grave a regulamentului a fost inaugurata chiar de catre vicepresedintele organizatoric al C.N.C.C.R.C.R.C., Babutan Dan Adrian- incalcare “necesara si binevenita” deoarece exemplarul in cauza este produs si detinut de acesta.
Deasemenea la aceeasi expozitie a primit drept de reproductie un exemplar care nu a fost prezent!!- Emi COR/RA 1435-02/CRC, care dupa cum se poate observa, NU APARE in catalogul expozitiei, dar care apare in Raportul de concurs, ……cu numarul de concurs aferent unui alt exemplar prezent.!!
Probabil ca, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. se ghideaza dupa regula ca: “daca noi conducem, putem face orice” si astfel cu prima ocazie, conducerea clubului a RECIDIVAT in incalcarea regulamentului prin inscrierea la “Examenul de selectie” din 15.05.2005 –desfasurat la Bistrita, un numar de 8 EXEMPLARE care aveau varsta SUB 12 luni si pe care le prezentam, in ordinea numerelor de concurs, astfel:
1. Lotru -COCN 0136-04!! - varsta 11 LUNI si 18 zile!!
2. Gino de Codrisor-COCN 0146-04!! - varsta 11 LUNI si 19 zile!!
4. Dudu de Cristesti- COCN 0154-04!! - varsta 11 LUNI si 23 zile!!
5. Geo de Codrisor-COCN 0149-04!! -varsta 11 LUNI si 19 zile!!
9. Diana de Cristesti-COCN 0156-04!! - varsta 11 LUNI si 23 zile!!
11.Dia de Dealu Negru-COCN 0174-04!!- varsta 10 LUNI si 5 zile!! 
13.Gina de Codrisor-COCN 0152-04!! -varsta 11 LUNI si 19 zile!!
15.Lina- COCN 0137-04!! -varsta 11 LUNI si 18 zile!!

Acest fapt reiese din catalogul expozitiei pe care il anexam.

Aceeasi INCALCARE GRAVA a regulamentului de selectie, DEVENITA probabil REGULA, S-A PRODUS si la “Expozitia de Club si Selectie” din 29.10.2005 desfasurata la Prundu Bargaului, prin inscrierea unui alt exemplar care nu intrunea aceasta conditie ELEMENTARA

3. Sogun de Calimani-COCN 0192-04!! -varsta 11 luni si 17 zile !!

Prin INSCRIEREA la selectie a unor exemplare care nu aveau virsta MINIMA corespunzatoare (12 luni) , Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. a INCALCAT -Art.1 si Art.3, din Regulamentul de selectie pentru acordarea dreptului de reproducator cainilor de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, regulament adoptat in Sedinta Consiliului Director al C.N.C.C.R.C.R.C. din 08.06.2001 si modificat la data de 08.03.2004 in conformitate cu prev.art.23, lit.c din statutul C.N.C.C.R.C.R.C., art.4.lit.a din Regulamentul C.O.R.!!

Prin PREZENTAREA unor exemplare care nu aveau virsta MINIMA corespunzatoare (12 luni) , Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. a INCALCAT -Artic.4 din Regulamentul de selectie pentru acordarea dreptului de reproducator cainilor de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin.!!

Oare ce ii mina pe acesti conducatori ai acestui club, oare ce considerente IMPORTANTE PT RASA au stat la baza, inscrierii, participarii si acordarii dreptului de reproducator unor exemplare cu virsta de 10 luni ??. Poate ca, cainele trebuia prezentat la Examenul de selectie la o virsta frageda, pentru ca la varsta de 16 luni de exemplu, ar fi fost mai implinit (a se citi MOLOSSOID -atipic) , sau poate ca GRABA de a scoate pui, CASTIGUL IMEDIAT BANESC e mai presus de orice GRIJA FATA DE RASA. !!

Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. a incalcat inca o data si repetat cu fiecare ocazie Articolul 4. din amintitul Regulamentul de Selectie prin inscrierea si prezentarea la Examenele de selectie organizate, a unor exemplare FARA Certificat de origine, eliberat de C.O.R.. !!
Astfel, la “Examenul de selectie” din 26.03.2005 –desfasurat la Bistrita, au fost inscrise un numar de 21 exemplare FARA ACTE DE ORIGINE dintr-un total de 42 de exemplare inscrise.
1. Hotar de Retezat -COCN 0088-04!!
3.Corbu de Dealu Negru-COCN 0174-04!!
4.Bachus de Dealu Negru-COCN 0063-04!!
5. Jocker de Carpathia-COCN 0041-03!!
6. Elton -COCN 0022-03!!
7.Centaurus Baraitan -COCN 0052-03!!
8.Nucet de Calimani-COCN 0013-03!!
9.Orman de Calimani-COCN 0036-03!!
10.Oituz de Calimani-COCN 0034-03!!
11.Cerberus Astor-COCN 0001-03!!
19.Armina de Valea Ghinzii-COCN 0107-04!!
20.Colina de Dealu Negru-COCN 0071-03!!
21.Cimbra de Dealu Negru-COCN 0070-03!!
22.Cerberus Cleo-COCN 0019-03!!
23.Edna-COCN 0100-04!!
24.Oana de Calimani-COCN 0037-03!!
25.Pata de Calimani-COCN 0058-03!!
26.Jelly de Carpathia-COCN 0043-03!!
27.Jolly de Carpathia-COCN 0044-03!!
28.Junny de Carpathia-COCN 0045-03!!
29.Cerberus Anca-COCN 0002-03!!

Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. RECIDIVEAZA in incalcarea propriului regulament, cu prima ocazie - “Examenul de selectie” din 15.05.2005 –desfasurat la Bistrita, unde au fost inscrise un numar de 19 exemplare FARA ACTE DE ORIGINE dintr-un total de 22 de exemplare inscrise.
1. Lotru -COCN 0136-04!!
2. Gino de Codrisor-COCN 0146-04!!
3. Laur de Carpathia-COCN 0108-04!!
4. Dudu de Cristesti- COCN 0154-04!!
5. Geo de Codrisor-COCN 0149-04!!
7. Lana de Carpathia-COCN 0111-04!!
8. Lara de Carpathia-COCN 0112-04!!
8* Lina de Carpathia-COCN 0113-04!!
9. Diana de Cristesti-COCN 0156-04!!
10.Rodna de Calimani-COCN 0126-04!!
11.Dia de Dealu Negru-COCN 0174-04!!
12.Carla de Cristesti-COCN 0132-04!!
13.Gina de Codrisor-COCN 0152-04!!
14.Rusca de Calimani-COCN 0128-04!!
15.Lina- COCN 0137-04!!
16.Jelly de Carpathia-COCN 0043-03!!
17.Biana de Dealu Negru-COCN 0065-03!!
18.Colina de Dealu Negru-COCN 0070-03!!

INCALCAREA art.4 din regulamentul de selectie, DEVINE REGULA si este din nou aplicata cu prima ocazie, prin inscrierea la “Examenul de selectie” din 29.10.2005 –desfasurat la Prundu Bargaului, a unui numar de 4 exemplare FARA ACTE DE ORIGINE dintr-un total
 (impresionant)  de 4 de exemplare inscrise.
1. Centaurus Corbu- COCN 0187-04!!
2. Centaurus Caval- COCN 0184-04!!
3. Sogun de Calimani-COCN 0192-04!!
4. Lotru -COCN 0136-04!!

ATENTIE!
Toate aceste exemplare NU DETIN ACTE DE ORIGINE eliberate de catre C.O.R.!! Aceste “acte” sunt eliberate de imprimanta vicepresedintelui C.N.C.C.R.C.R.C., Babutan Dan Adrian!!
Ne intrebam atunci, pe cind vom inregistra participanti la aceste Examene de selectie, avind “acte” eliberate de Osiceanu, !! pe cind vom inregistra asemenea participanti in expozitiile CAC, sau CACIB ??
Daca Osiceanu, ignora structura A.Ch.R., macar el nu face parte din acest organism, dar atunci ce putem spune despre C.N.C.C.R.C.R.C. care are un “reprezentant” chiar in conducerea A.Ch.R.?!?!?!?!

Acceptind asemenea comportament, A.Ch.R. face cea mai GRAVA EROARE din istoria chinologiei romane. Soarta Ciobanescului Romanesc Carpatin este pe cale sa fie lasata la discretia si in interesul unor impostori!!

Incapacitatea conducerii C.N.C.C.R.C.R.C. de a realiza o munca de selectie in scopul ameliorarii si fixarii rasei in vederea omologarii definitive, este dovedita inca odata prin utilizarea la reproductie a unor exemplare cu defecte eliminatorii conform standardului rasei inaintat la F.C.I si a regulamentului de selectie elaborat de catre C.N.C.C.R.C.R.C.
Astfel, cainele Cezar de Calimani COR/RA 748-00/CRC, exemplar cu muscatura in cleste, caine respins de la arbitraj, (eliminat din ring)  la expozitia de la Oradea din 2001, prezentat din nou si deasemenea eliminat din ring la Expozitia de Club din 30.03.2002 desfasurata la Bistrita, este utilizat pentru “ameliorarea rasei”, cu femele ca:
-Daina de Calimani rezultand cuibul din 15.07.2000 -Crin de Carpathia, Crina de Carpathia, etc.
-M-Dora -rezultand cuibul din 22.04.2002-Laur de Calimani, etc
-Agata -rezultand cuibul din 21.08.2002-Bucura de Carpathia, etc.

Utilizat chiar si in anul 2004 !! cu Deva de Calimani- rezultand cuibul din 12.04.2004. - Lana de Carpathia, Lina de Carpathia, Lara de Carpathia, Laur de Carpathia, Lord de Carpathia, etc.
Ca atare, caine RESPINS DE LA REPRODUCTIE, este UTILIZAT in continuare in munca de selectie, de catre “specialistii” C.N.C.C.R.C.R.C., contrar art.5.1 din Regulamentul de selectie si contrar standardului rasei.!!

Munca “profesionista” de “selectie” este continuata sub indrumarea conducerii C.N.C.C.R.C.R.C, in aceasi directie si in acelasi mod.
Astfel in anul 2005 un alt exemplar, prezentind acelasi defect eliminatoriu de la reproductie, Oituz de Calimani COCN 0034-03 !! (carte de origine??) -caine cu muscatura in cleste!! este utilizat INTENSIV la reproductie, la recomandarea insistenta pina la impunere membrilor, de catre conducerea acestui club. De ce s-a ajuns la promovarea unui asemenea exemplar?? Pentru ca “unicul specialist” doreste cu disperare sa-i mearga “linia” mai departe …… chiar daca e cu muscatura in cleste!!

Oituz de Calimani COCN 0034-03!! la expozitiile specifice clubului a primit calificative maxime, Exc I, CAC la Expozitia de club!! din 26.03.2005-Bistrita, deasemenea “Apt Reproductie R+” la Examenul de selectie !!din aceeasi data, pentru ca acelasi caine prezentat in expozitia CAC din 15.05.2005-Bistrita, sa fie eliminat din ring!! - acelasi defect: muscatura in cleste.!! (si pe buna dreptate) .
La pronuntarea arbitrului si eliminarea cainelui din ring, conducatorii clubului C.N.C.C.R.C.R.C., respectiv presedintele Turculet Vasile si vicepresedintele organizatoric Babutan Dan Adrian au navalit in ring, incercand sa forteze arbitrul ca sa-si modifice decizia.!!
Acelasi Babutan Dan Adrian a fost delegat din partea A.Ch.R., la respectiva expozitie!!
Ne intrebam oare, in ce calitate a intrat Babutan Dan Adrian in ring, in calitate de vicepresedinte organizatoric al clubului C.N.C.C.R.C.R.C. sau ca vicepresedinte organizatoric al A.Ch.R.??!!
Iar in calitatea de delegat a A.Ch.R a informat Conducerea A.Ch.R cu privire la acest incident ??
Un alt fapt deasemenea in afara normelor de conduita chinologica, a fost inregistrat la acelasi ring in care arbitrul oficiant a fost luat la intrebari de catre Secretarul C.N.C.C.R.C.R.C.- Ignatescu Ligia, care a intrat in ring si s-a asezat la masa de secretariat desi exista o secretara de ring desemnata.
In momentul in care arbitrul semna foile de arbitraj, Ignatescu Ligia l-a intrebat de ce acorda titlul de RPJ unui caine fara pedigree. Arbitrul i-a raspuns ca - “a arbitrat cainele si nu pedigree-ul acestuia”.
De mentionat ca acel exemplar tipic-pe nume Barsan era si este deosebit de valoros, aprecierea fiind justa din partea arbitrului.
Va intrebam, in asemenea situatie, care sunt sanctiunile care se impun? Sau aceste persoane fiind conducatori ai C.N.C.C.R.C.R.C, nu pot fi sanctionate ?
Cu privire la aceste incidente pot depune marturie, Comisarul de ring, Secretarul de ring si un numar mare de crescatori aflati in ring cit si pe margine, fiind martorii acestor comportamente grave.

Pentru ca circul sa fie complet acest exemplar Oituz de Calimani COCN 0034-03!! a fost prezentat la expozitia de Club a C.N.C.C.R.C.R.C. desfasurata in aceeasi zi in aceeasi locatie!!, cu putin timp DUPA EXCLUDEREA de la CAC.!!
Stupoare pentru toti crescatorii participanti, exemplarul cu muscatura in cleste obtine la Expozitia de club, ExcI.?!?!
Este clar ca, la Expozitiile de club acordarea calificativelor si titlurilor se face pe baza altor criterii!! stiute numai de conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., dar care nu tin cont de standard.

Aceluiasi exemplar Oituz de Calimani COCN 0034-03!!, dupa eliminarea din ring din 15.05.2005, i s-a preschimbat “pedigree-ul” COCN!! de catre C.O.R. la insistentele vicepresedintelui organizatoric Babutan Dan !! Preschimbarea fiind necesara pentru obtinerea de acte C.O.R. pentru noul cuib obtinut din acest mascul. Monta a fost facuta la recomandarea si inpunerea lui Babutan Dan !!
Inca o data Regulamentul C.O.R. nu se aplica si pentru conducerea C.N.C.C.R.C.R.C!!

Un alt exemplar cu muscatura in cleste este si Centaurus Baltag- COCN 0051-03!!, mascul care are si aspect atipic, molossoid.
Conform standardului rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin si art.5.1. din Regulamentul de selectie, trebuie ELIMINATE de la reproductie exemplarele clar atipice, cu aspect ce aminteste de acela al MOLOSSOIZILOR.
Dar, in loc sa elimine de la reproductie acele exemplare, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. le FOLOSESTE si le PROMOVEAZA.

Astfel, la insistentele presedintelui clubului se PROMOVEAZA si UTILIZEAZA la reproductie si alte exemplare clar atipice, MOLOSSOIDE ca :
-MAX -RA 422-99/CRC, exemplar de tip MOLOSSOID evident!!-dat afara de la expozitii, dar care a fost folosit la “ameliorarea” rasei (crede specialistul C.N.C.C.R.C.R.C)  prin montarea unui numar mare de femele ca:
-Brandusa- rezultand cuibul din 05.09.2000 -Brus de Calimani, Bella de Calimani, Bruna de Calimani, Bianca de Calimani, Bilca de Calimani, Bastos de Calimani, etc
-M-Dora -rezultand cuibul din 10.06.2000-Falnic de Calimani, etc
-Dorna -rezultand cuibul din 27.03.2000-Codrut, etc
-Aluna de Bistrita- rezultand cuibul din 05.01.2001 -Diana de Calimani, Dor de Calimani, Duca de Calimani, etc

In categoria exemplarelor molossoide obtinute si promovate se inscriu:
-Baraitan de Calimani-COR/RA 575-00/CRC-dat afara din expozitia de la Sibiu 2001 (unde a fost prezentat chiar de proprietarul acestuia Babutan Dan)  -mascul evident MOLOSSOID!!
-Emir de Codrisor 1439-03/CRC, un alt mascul MOLOSSOID
-Centaurus Corbu- COCN 0187-04!! mascul MOLOSSOID care a primit Apt reproductie in data de 29.10.2005-la Prundu Bargaului!! ; care este produsul aceleiasi monte (cu rezultate dezastruoase)  repetata probabil la nesfarsit :Gorun de Calimani-Iris de Calimani

Un alt defect eliminatoriu conform standardului rasei este “culoarea maron, tigrat, galbena sau baltat cu aceste culori”.
Dar pentru conducatorii C.N.C.C.R.C.R.C. nici asemenea defecte NU CONTEAZA, ca atare promoveaza si utilizeaza la reproductie exemplare ca:
-Madalin Rucar mascul de culoare GALBENA care mai mult este un exemplar FARA ascendenta cunoscuta !!
Acest Madalin Rucar a montat femele ca:
-M-Dora- rezultand cuibul din 09.08.2003 –Nucet de Calimani -COCN!!
-Doina de Calimani- rezultand cuibul din 04.09.2003 –Oituz de Calimani, Orman de Calimani, Oana de Calimani -COCN!!
-Jeni de Calimani -rezultand cuibul din 29.04.2004 -Carla de Cristesti, etc.
-Apsa -rezultand cuibul din 22.05.2004 -Diana de Cristesti, Dudu de Cristesti, etc- COCN!!

Un alt exemplar de culoare Galbena promovat de catre C.N.C.C.R.C.R.C., este ANA COR/RA 584-00/CRC exemplar “Campion Romania” !?!? aflat in proprietate lui Platon Florin, membru a C.N.C.C.R.C.R.C., membru care doreste sa devina Arbitru a acestei rase si care ca un “bun cunoscator a rasei” promoveaza si alte exemplare atipice ca Edi 1144-02/CRC, mascul mic de statura, CU O OSATURA FINA-Defect de EXCLUDERE de la reproductie, cu cap ciudat atipic, cu coada purtata pe spate, etc. dar care promovat “corespunzator” a ajuns si el “Campion Romania”!?!?!.
Acest candidat de arbitru, fiind in perioada de pregatirea a asistat la arbitrajele de la CACIB- CAC din 03-04.09.2005 desfasurate la Tg. Mures, unde au fost prezente si arbitrate exemplare aflate in proprietatea lui !!.
Astfel la CACIB-ul din 03.09.2005, clasa Campion a fost inscris si arbitrat masculul Edi 1144-02/CRC. Arbitrajul efectuat de catre arbitrul Szabo Sandor, a fost supravegheat de pe marginea ringului de catre Babutan Dan Adrian care, la aparitia unui astfel de mascul la clasa “Campion” L-A AVERTIZAT pe arbitrul in cauza in limba maghiara, ca “acest mascul trebuie sa cistige si ca sa nu uite ca este in Romania”!!
Arbitrul in cauza a acordat titlul exemplarului atipic din respect, dupa cum a afirmat dupa incheierea arbitrajului.
Din respect pentru cine?? Cu siguranta nu pentru RASA !!
Probabil ca, Babutan Dan si-a permis sa i se adreseze in acest mod arbitrului din calitatea de Delegat A.CH.R. pe care a avut-o la respectiva expozitie si membru a Comisiei de contestatii!!
Probabil ca asa intelege Babutan Dan ca trebuie promovate rasele nationale, (prin exemplare cu defecte de EXCUDERE-la clasa Campion)  si ca asa trebuie sa reprezinte imaginea chinologiei romane in fata arbitrilor internationali prezenti si nu numai !!
Cu privire la aceste fapte pot depune marturie un numar de crescatori si iubitori ai rasei aflati pe marginea ringului, la respectiva manifestare.

Acelasi candidat de arbitru Platon Florin, a reusit sa dubleze calitatea de Asistent de arbitru cu cea de handler, prezentant in ring un exemplar, in acelasi timp in care era si Asistent de ring!!
Aceasta “performanta”a reusit-o la expozitia de la Prundu Bargaului -29.10.2005, unde probabil avut calitatea de Asistent de arbitru, dar a stat cu catalogul expozitiei in mina!!, sau poate va spune ca a fost Comisar de ring, desi nu a chemat el participantii in ring si nu a avut nici un fel de activitate in acest sens. Dar orice calitatea ar fi avut, aceasta contravine cu faptul ca si-a prezentat chiar el femela in ring !! ca doar trebuia sa i se sugereze arbitrului cine trebuie sa castige, nu?? Femela in cauza este Biana de Dealu negru COCN0065-03!!, care a obtinut Exc.I, CAC-la respectiva expozitie.
Cu privire la aceste fapte pot depune marturie un numar de crescatori si iubitori ai rasei aflati pe marginea ringului, la respectiva manifestare.

Poate va intrebati de ce un membru al C.N.C.C.R.C.R.C. care se considera “crescator de elita”, PROMOVEAZA asemenea exemplare atipice, avind DEFECTE ELIMINATORII, ca osatura fina, culoare galbena, etc. ….si mai doreste sa devina ARBITRU a acestei rase!!
Raspunsul e simplu : acestea sunt exemplarele pe care le-au obtinut, acestea sunt exemplarele pe care conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. le considera cele mai reprezentative pentru ei, cele care reflecta cel mai bine munca de “selectie” efectuata de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., exemplare atipice pe care le promoveze pentru a se lauda cu realizari (celor care nu cunosc exemplarele)  si pentru a putea vinde pui din parinti “Campioni” la un pret corespunzator!!
De ce doreste acest Platon Florin sa devina arbitru?
De fapt conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. doreste sa aiba arbitrii!! chiar din grupul lor de interes!! (daca nu s-au putut doi, macar unul sa aiba)  deoarece arbitrii “agreati” se gasesc tot mai putini.!!
Oare de ce unii arbitrii competenti care s-au implicat inca de la inceput, refuza sa mai participe la expozitiile de club ??
Ar fi bine, pentru rasa !! sa aflam raspuns la aceste intrebari.

Conform standardului rasei si regulamentului de selectie trebuie eliminate de la reproductie -exemplarele care prezinta “absenta subparului, par grifonat, sarmos, lung, moale, matasos, par lung pe cap si/sau pe fetele anterioare ale membrelor”, dar conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., incalca din nou art.5.1 din regulament prin promovarea, chiar si in anul 2005 a unui exemplar care prezinta un par atipic -Gino de Codrisor-COCN 0146-04!!

Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. in promovarea unor exemplare avind aspect atipic nu este la prima GRESEALA, deoarece un alt exemplar atipic si care prezenta par cu carare pe spate, a fost utilizat inca de la inceput, intensiv la “selectie” de catre presedintele C.N.C.C.R.C.R.C, doar pentru ca nu a fost capabil sa recunoasca ca a gresit cind a ales acel pui din cuib.

Exemplarul in cauza este U-Ben II CNR RC U-87, care a montat un numar mare de femele ca:
-Arsita, -rezultand cuibul din 04.12.2000-Cezar de Calimani, Cedru de Calimani, Crenguta de Calimani, etc.
-M-Dora -rezultand cuibul din 08.12.2000-Gorun de Calimani, etc
-Deia, -rezultand cuibul din 05.03.2001-Daina de Calimani, Dragu de Calimani, Doina de Calimani, Draga de Calimani, Deva de Calimani, etc
-Vanda- rezultand cuibul din 25.05.2001 –Flora, etc
-Arsita, -rezultand cuibul din 10.06.2001-Grigu de Calimani, etc.
-Astra de Calimani, -rezultand cuibul din 17.10.2001-Dino de Codrisor, Demon de Codrisor, Diablo de Codrisor, Denis de Codrisor, etc.
-Daia- rezultand cuibul din 09.11.2001 –Eta de la Horea, Era de la Horea, etc
-Aluna de Bistrita- rezultand cuibul din 16.03.2002 –Iancu, Ineu, Iorgu, etc

Un alt mascul promovat de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. este Caraiman COR/RA/413-99/CRC care a montat un numar mare de femele ca:
-Daina de Calimani- rezultand cuibul din 04.07.2003 –Cerberus Cleo, etc.-COCN!!
-Iris de Calimani- rezultand cuibul din 23.09.2003 –Centaurus Baraitan, Centaurus Baltag, etc-COCN!!
-Deva de Calimani -rezultand cuibul din 27.09.03-Jocker de Carpathia, Jelly de Carpathia, Junny de Carpathia, Jolly de Carpathia, etc –COCN!!
-Ina de Calimani- rezultand cuibul din 06.04.2004 –Ala de Paltin, Azor de Paltin, Alma de Paltin-COCN!!

In ciuda obtinerii unor produsi atipici, calitatea de “genitor” a lui Caraiman nu a fost niciodata contestata de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C!!, mai mult trebuia “inobilata” prin promovarea produsilor!!
Astfel, desi Centaurus Baraitan este un mascul cu un cap greoi, scurt pe picioare, cu o inaltime mult sub limita inferioara prevazuta in standard, - DEFECTE ELIMINATORII conform standardului si regulamentului de selectie, iar fratele de cuib Centaurus Baltag este Molossoid si cu muscatura in cleste !! obtinut cu femela Iris de Calimani, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. a considerat ca macar unul dintre masculii din cuib (Centaurus Baraitan, Centaurus Baltag)  in acelasi cadru “profesionist” C.N.C.C.R.C.R.C !! trebuie sa primeasca Apt reproductie!! Si l-a primit… la Examenul din 26.03.2005-Bistrita !! Cum s-a intimplat acest lucru??
L-a insistentele aceluiasi Babutan Dan!!
Arbitrul oficiant a constatat de la distanta imediat ce a fost prezentat in ring ca, acel exemplar NU ARE o inaltime corespunzatoare si a cerut un zoometru pentru a se convinge. Zoometrul a fost furnizat de catre organizator Babutan Dan care la fixat la LIMITA INFERIOARA, la refixat si la refixat din nou de cateva ori, pentru ca de fiecare data sa se constate ca exemplarul in cauza e sub limita.
Intr-un final dupa multe incercari i s-a ridicat parul cainelui in cauza, desi nici acesta nu a fost suficient de lung pentru ca exemplarul sa se “ridice” la LIMITA INFERIOARA din standard -restabilita de catre Babutan Dan.
Dupa atitea insistente si acest caine cu defect eliminatoriu, a primit Apt reproductie !!

Il intrebam pe reprezentantul C.N.C.C.R.C.R.C. -Babutan Dan : Care sunt considerentele care au stat la baza acordarii dreptului de reproducator unui exemplar greoi, scurt pe picioare si cu o inaltime la greaban MULT sub limita inferioara?? Considerente pentru RASA, desigur!!
Cu privire la desfasurarea acestor fapte pot depune marturie un numar de crescatori si iubitori ai rasei aflati pe marginea ringului, cit si Comisarul de ring aflat la respectiva manifestare.

Acesta nu este singurul exemplar la “limita inferioara” produs dar mai grav si PROMOVAT de catre reprezentantii C.N.C.C.R.C.R.C. !! deoarece si alte exemplare cu aceleasi caracteristici de “caine de vizuina” obtinute din acelasi Caraiman sunt etalate cu nonsalanta. De exemplu: Junny de Carpathia -COCN 0045-03, care ar arata bine prezentata la clasa Baby, … cel mult PUI, dar care desi este un exemplar fara acte de origine!! a participat la expozitiile CAC, CACIB, Expozitii de club si Examene de selectie, contrar Regulamentului expozitiilor canine A.Ch.R., Capit.I, punctul 4.
Iata ca înca o data regulamentele Asociatiei Chinologice Române nu se aplica in cazul membrilor C.N.C.C.R.C.R.C. si in cazul conducatorilor C.N.C.C.R.C.R.C. care se pare ca au instituit o regula din eludarea regulamentelor A.Ch.R. in interesul personal si de grup.
Mai mult acest exemplar “scurt pe picioare” si fara acte de origine a ajuns “Campion Romania” contrar Regulamentului expozitiilor canine A.Ch.R.
Alte exemplare fara acte de origine dar care au ajuns Campion Romania de Juniori sunt: Cerberus Cleo -COCN 0001-03, Lina de Carpathia-COCN 0113-04.

Conducatorii C.N.C.C.R.C.R.C., au transformat acest club intr-un cadru proprice promovarii si premierii exemplarelor produse si detinute de acestia, indiferent de cum arata.!! Acest club a devenit o “fabrica de campioni” in care calitatea nu este importanta, atita timp cit merge “linia” mai departe, atita timp cat unii conducatori ai C.N.C.C.R.C.R.C. isi satisfac orgoliile personale de preamarire…. si materiale.

Oare ce parere isi fac participantii internationali si arbitrii straini despre chinologia romana, despre profesionalismul si seriozitatea crescatorilor romani, atunci cind sunt prezentate asemenea exemplare atipice, cu defecte eliminatorii (ca: Junny de Carpathia -COCN 0045-03, Edi -1144-02/CRC, etc.)  la CLASA CAMPION, prezentate in anul in care rasele nationale au fost recunoscute international??
Prin asemenea practici instituite de catre conducerea C.N.C.C.R.C.R.C., cu asemenea munca de selectie in detrimentul rasei efectuata de catre conducatorii C.N.C.C.R.C.R.C., prin promovarea unor exemplare cu defecte eliminatorii conform standardului, riscam ca, rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin sa nu fie omologata, sau chiar sa ajungem in situatia in care sa nu se mai poata vorbi despre o rasa..

In numele adevarului si al dreptatii, spre binele rasei, rugam Asociatia Chinologica Romana, ca fiind forul suprem in chinologia nationala sa analizeze prin structurile sale competente cu intelepciune si fara nici un fel de partinire cele prezentate.

Dorim ca A.Ch.R. sa analizeze legalitatea existentei conducerii C.N.C.C.R.C.R.C. in forma sa actuala.

Dorim ca presedintele A.Ch.R., Consiliul director, Comisia de disciplina, Colegiul de arbitrii, conducerea C.O.R. a A.Ch.R. sa analizeze toate încalcarile grave ale regulamentelor si normelor chinologice prezentate in acest material si sa ia masuri ferme, disciplinare.

Asa nu se mai poate continua.

Cerem excluderea din rândul A.Ch.R. a tuturor celor care se fac vinovati de deterioarea imaginii chinologiei romane
Cerem excluderea celor care pun interesele personale mai presus de rasa.
Cerem excluderea tuturor celora care pentru câstigul imediat banesc sunt dispusi sa distruga aceasta rasa la care crescatori devotati au muncit ani de zile.
Cerem anularea pedigree-ului C.O.R. al exemplarului Oituz de Calimani, emis prin preschimbarea “actului de origine” COCN!!

Cerem anularea actelor de origine emise de catre C.O.R. pentru puii rezultati din acest mascul fara act de origine.

Cerem anularea regulamentului de selectie emis de catre conducerea nestatutara a C.N.C.C.R.C.R.C..

In mod normal, se impune anularea tuturor actelor, regulamentelor emise de aceasta conducere ilegala, nestatutara a C.N.C.C.R.C.R.C. emise in perioada 2001-2005 si anularea tuturor arbitrajelor obtinute in expozitiile de club organizate in aceasta perioada.

Cerem anularea tuturor titlurilor si calificativelor obtinute de catre exemplarele fara Acte de origine C.O.R., care au participat la expozitiile CAC, CACIB, Expozitii de club si Examene de selectie.

Cerem anularea titlurilor de Campion Romania, Campion Romania de Juniori, atribuite exemplarelor fara acte de origine C.O.R..

Cerem anularea statutului de membru a Comisiei de omologare a raselor autohtone pentru reprezentantul C.N.C.C.R.C.R.C.-Turculet Vasile.

Cerem anularea calitatii de unic reprezentant a rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin pentru membrii conducerii C.N.C.C.R.C.R.C.

Existenta unui SINGUR club de rasa (C.N.C.C.R.C.R.C.)  a creat cadrul instituirii unui monopol bazat pe interese personale si de grup in detrimentul rasei Ciobanesc Românesc Carpatin si in detrimentul chinologiei romane.
Intr-un stat de drept practicile totalitare, dictatul si “centralismul democratic” nu-si mai au locul.
Asemenea pretentii si gandiri perimate ne fac sa ne aducem aminte de acei ani ai chinologiei romane care au reprezentat o catastrofa vizavi de rasele nationale.

Avind in vedere pericolul in care se afla rasa la ora actuala, A.Ch.R. trebuie sa sustina infiintarea de noi cluburi de rasa.

Pentru ca aceasta rasa sa aiba un viitor, dorim ca soarta rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin sa fie decisa de mai multe cluburi specializate.
Dorim ca pe viitor, toate prevederile hotaritoare rasei, regulamentele de selectie pentru aceasta rasa nationala, sa fie emise si aprobate de catre reprezentantii tuturor cluburilor specializate pentru rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, in mod democratic, sub supravegherea Asociatiei Chinologice Romane.

Numai intr-un asemenea cadru va putea exista un metronom, o masura, o balanta care sa poata supraveghea selectia, promovare si fixarea rasei garantind succesul final -omologarea definitiva a rasei Ciobanesc Romanesc Carpatin.

Bistrita la 05.01.2006
Presedinte A.Ch. Bistrita-Nasaud
Gubesch Mariana Matilda
Iclenzan Vasile
Deak Andrei Petru
Bodea Vasile
Gotea Daniel
Balaban Daniel
Traian Scripcari
Hadarau Vlad
Sas Lorant Zoltan

© 2005-2011 Designed by Claude