Inapoi | Sesizare Gheorghe Balan - 2001 | Inainte


ASOCIATIA CHINOLOGICA DIN ROMANIA
 INTRARE Nr.122
 Din 02.04.2001

 CATRE,
A. Ch. R. BUCURESTI
Str. Popa Tatu , nr. 61
In atentia : CONSILIULUI DE CONDUCERE

 Având in vedere situatia de criza in care se afla C.N.C.C.R.C.R.C. amenintat cu scindarea datorita unor abuzuri comise in conducere, majoritatea membrilor activi solicita convocarea Adunarii Generale extraordinare pentru luarea unor hotarari care sa asigure redresarea situatiei si continuarea activitatii in conformitate cu prevederile statutare.

Intre nemultumirile lor mentionam:

1. Cu numai trei membri (Turculet Vasile , Gheorghe lgnatescu si Dorin Bilegan) un Consiliu de Conducere irnprovizat in conditii nestatutare ia decizia de excludere din rândul membrilor sai a unor membri fondatori cu mari contributii la redescoperirea si consacrarea rasei de C.R.C. , trei demisionând (Gheorghe Balan, Iclenzan Vasile si Rotaru Gabriel) , iar alti trei nefiind convocati (Ionete Catalin, Baicu Calin, Surla loan). Acest lucru nici macar nu a fost adus la cunostinta Adunarii Generale.
2.  La Adunarea generala din 10 februarie 2001 , conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. nu a convocat nici un membru din judetul Neamt (S.C. TCE 3 Brazi Manastirea Sihastria , Tocu Iulian , Berbecaru Valeriu care era si membru al comisiei de disciplina , Spiridonescu Doru , Balan Gheorghe).
3.  Fara consultarea adunarii generale si aprobarea A.Ch.R. standardul rasei aprobat in ianuanie 1999 a fost modificat de catre conducerea clubului de la Bistrita pentru a-l adapta exemplarelor obtinute prin monte necontrolate in ultimii ani , de catre cei apropiati presedintelui.
4.  Au fost modificate in mod discretionar, functie de interesele de grup ale conducerii de la Bistrita regulamentul de selectie al rasei (vezi catalogul expozittei din 25.03.2001).
5.in catalogul expozitiei din 25.03.2001 , au fost falsificate datele privind proprietatea unor exemplare pentru a li se aduce prejudicii unor crescatori ce nu fac parte din cercul de interes al actualei conduceri (ex. femela Catalina C.N.C.R.C.-U-101 este considerata in mod tendentios proprietatea altui crescator, s.a.).
6.  De-a lungul timpului , desi datele privind completarea declaratiilor de monta si fatare au fost transmise corect, multe acte de origine sunt inexacte (ori falsificate) (ex. Suru COR/RA-469-00/CRC caruia i se trece
o alta data de nastere, recenta pentru a nu putea fi considerat creator de linie, nefiind produs al zonei Bistrita, etc.).
7.  Intocmirea declaratiilor de monta si fatare in scopul obtinerii de acte de origine, fara stiinta chinotehnistului.
8.  Recomandarea unor monte intre exemplare incompatibile fenotip.
Toate acestea, precum si multe alte actiuni impotriva Statutului si a spiritului ce trebuie sa caracterizeze astfel de activitati liber consimtite, au condus la crearea unei stari de tensiune din care nu se mai poate iesi decât prin dezbateri in cadrul unei adunari generale.

In acest sens va rugam sa determinati conducerea clubului de La Bistrita sa respecte dorinta membrilor sai si sa convoace Adunarea Generala extraordinara , pâna cel târziu la data de 10 mai 2001.

Cu multumiri,
G. Balan
Piatra Neamt
B-dul Decebal bl. B.2 , sc. B , ap.17
Cod 5600

© 2005-2011 Designed by Claude