Inapoi | Sesizare AChR T.Scripcari A.Deak 29.03.2006 | Inainte


CATRE

Consiliul Director al Asociatiei Chinologice Romane
In atentia
Presedintelui A.Ch.R. Dl. CRISTIAN STEFANESCU
Comisia de Disciplina a A.Ch.R.


Prin prezenta, semnatarii acestei petitii,Scripcari Traian si Deak Andrei Petru, membrii in Asociatia Chinologica Bistrita-Nasaud, crescatori de caini de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, dorim sa va aducem in atentie gravele ilegalitati comise de catre conducerea Clubului National al Crescatorilor de Caini de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, (C.N.C.C.R.C.R.C.) –cu sediul in Bistrita.

In data de 25.02.2006 a avut loc Adunarea Generala a C.N.C.C.R.C.R.C.
-Desi suntem membrii ai C.N.C.C.R.C.R.C. , cu cotizatia platita pe anul 2005, NU AM FOST convocati la Adunarea Generala, contrar art.15, art.16 din statutul clubului national, contrar Art.21, pct.1 din OG 26/2000.
-Mentionam ca, dl Traian Scripcari detine in cadrul clubului functia de Presedinte Club Zonal Bargau.

-Aflând de desfasurarea Adunarii generale a C.N.C.C.R.C.R.C. din alte surse decit cele statutare, ne-am prezenta in locul de desfasurare a adunarii generale.
-Desi figuram pe convocator , pe lista cu membrii clubului (cei 84), secretara clubului, Dna Ignatescu Ligia ne-a refuzat semnarea convocatorului la directiva d-lui Babutan Dan.
-Acesta din urma, in cuvintarea de deschidere a Adunarii Generale, ne considera colegi, de club, dar totodata recunoaste ca nu ne-a convocat.
- Prin neconvocarea tuturor membrilor activi (Art.7 lit.a-din statutul clubului)conducerea C.N.C.C.R.C.R.C a incalcat Art.15, Art.16 din statutul C.N.C.C.R.C.R.C.si Art.21, pct.1 din OG 26/2000.

Consideram ca neconvocarea tuturor membrilor a devenit o practica in cadrul acestui club, conducerea , avind cazier in acest sens inca din 2001.
-Acelasi Babutan Dan propune membrilor prezenti sa voteze ca noi cei neconvocati , sa parasim sedinta, pe motiv ca noi nu mai suntem membrii ai acestui club , pentru faptul ca am emis o sesizare catre Comisia de Disciplina a AChR in care incriminam alte incalcari ale statutului clubului si regulamentelor in vigoare , savirsite de catre conducerea acestui club.
-Dl Babutan Dan invoca ca, noi ne-am fi pierdut calitatea de membru al C.N.C.C.R.C.R.C. conform art.13, lit.b. din statut, care prevede: “Calitatea de membru se pierde prin: Inscriere in alt club de C.R.C. nerecunoscut de C.N.C.C.R.C.R.C.”

-Intradevar dorim sa infiintam un nou club de rasa, dar la data Adunarii generale acest club inca nu exista din punct de vedere juridic.
-Probabil ulterior noul club va cere “recunoastere” din parte C.N.C.C.R.C.R.C., iar daca nu o va primi,(cu siguranta) cei care se inscriu in acest nou club isi vor pierde calitatea de membrii ai C.N.C.C.R.C.R.C.
-Consideram ca pentru a se aplica art.13, lit.b. in cazul membrilor C.N.C.C.R.C.R.C., trebuie sa fie indeplinite niste conditii elementare:
1.membrii sa se inscrie intr-un alt club, (nu sa doreasca infiintarae unui alt club)
2.clubul respectiv sa fie nerecunoscut de catre C.N.C.C.R.C.R.C.
3.clubul sa existe
.
-Pentru a aduce explicatii “cit mai simple” celor prezenti, Babutan Dan si-a prezentat, bine cunoscuta pledoarie cum ca “nu poti sa joci la Steaua si sa joci si la Dinamo in acelasi timp”.
-Ne intrebam , de ce oare nu ar putea o persoana sa activeze in mai multe cluburi sau asociatii, daca acestea au acelasi scop ,anume promovarea raselor de caini si a chinologiei romane?
-De ce oare, conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. vedea in orice alt club un rival si nu un coechipier de joc. Ca sa explicam pe intelesul celor carora li se adreseaza Babutan Dan, “poti sa joci si la Steaua si la Dinamo , atita timp cit dai tot ce ai mai bun din tine la ambele echipe, pentru frumusetea jocului de fotbal.

-Necesitatea parasirii sedintei de catre cei doi “incomozi” este subliniata si de catre presedintele clubului, Turculet Vasile, care considera ca “ nu mai poate fi coleg” cu cei care au alte idei, dar tine sa precizeze ca el nu este un dictator si ca intotdeauna a tinut cont de “exprimarea vointei tuturor”, a stat la discutii ,“la un pahar de tuica” si s-a conformat majoritatii.
-Printre cei carora li s-a dat cuvintul, sa numarat dl Covaci Ion, Presedinte Club Zonal Beclean, care a pledat pentru obligativitaea respectarii de catre toti membrii ai statutului clubului, sustinind propunerea conducerii , dar nestiind ca tocmai conducatorii acestui club sunt cei care au incalcat si incala in continure statutul si regulamentele in vigoare.

Acest cadru democratic de la club este accentuat si de catre Babutan Dan , care i se adreseaza d-lui Fleseru Sebastian prezent la adunare astfel: “nu limitam pe nimeni la interventii, dar sa fie scurt ”.
Intradevar nu a limitat pe nimeni la interventii atita timp cit acei “nimeni” erau altii decit cei in cauza, atita timp cit cei care luau cuvintul sustineau cu indoctrinare conducatorii “alesi”. Iar celor 2 “condamnati” nu lis-a ingaduit sa vorbeasca pe motiv ca nu mai sunt membrii si ca oricum nu intereseaza pe nimeni ce au de spus, nici pe membrii comisiei de disciplina a C.N.C.C.R.C.R.C. si nici pe membrul Comisiei de Disciplina a A.Ch.R, dl Malureanu Doru, prezent la adunare..
Mai mult dl Malureanu , membru al C.N.C.C.R.C.R.C.,Presedinte Club Zonal Braila, a tinut si el o cuvintare in sprijinul “conducatorilor alesi”, desi in calitate de membru al Comisiei de Disciplina a A.Ch.R ar fi trebuit sa fie interesat de aflarea adevarului si sa permita audierea noastra.

De aceea, cerem recuzarea d-lui Malureanu Doru, din calitatea de membru a Comisiei de Disciplina a A.Ch.R., existind o incompatibilitate intre calitatea dinsului de membru C.N.C.C.R.C.R.C. si calitatea de membru in Comisia de Disciplina A.Ch.R.

-Daca conducerea clubului nu ne-a convocat la Adunarea Generala din 25.02.2006, considerind ca nu mai suntem membrii ai C.N.C.C.R.C.R.C., trebuia sa ne informeze cu privire la activitatea noastra ca membrii.

-Mentionam faptul ca noi nu am depus cerere de demisie din calitatea de membrii ai clubului ( nici din functia de Presedinte Club Zonal Bargau, in cazul lui Traian Scripcari) , nici nu am fost convocati in fata Comisiei de Disciplina a clubului, pentru eventualele incalcari ale statutului care sa determine pierderea calitatii de membru.

-Conducerea clubului nu ne-a instiintat in acest sens, contrar Art.11. Drepturile membrilor , lit.f, din statutul C.N.C.C.R.C.R.C.

-La propunerea conducerii clubului, respectiv Babutan Dan , Turculet Vasile, s-a votat direct excluderea din sala a semnatarilor. In spiritul “bolsevic dictatorial” , dl Babutan cere sa se consemneze in procesul verbal ca s-a votat in unanimitate excluderea noastra, desi 2 membrii s-au abtinut si au cerut rectificarea , iar altii 2 nu au ridicat deloc mina. Cit despre noi cine sa mai tina cont, ca doar nu mai eram membrii inca dinainte de votare.
– La acest club “national” unanimitatea ESTE OBLIGATORIE.

-Conform Art.18 din statutul clubului, in cadrul Adunarii generale, “orice vot cu privire la persoane este obligatoriu secret” , dar iata ca prin votarea directa a excluderii noastre conducerea clubului incalca din nou prevederile statutului, respectiv art.18.
-Conducerea C.N.C.C.R.C.R.C. incalca inca o data art.16 din statut prin dezbaterea in cadrul Adunarii Generale a unor probleme care nu au fost prevazute pe ordinea de zi a adunarii generale, respectiv activitatea unor membrii si votarea excluderii acestora.

Acestea fiind spuse consideram ca Adunarea Generala din 25.02.2006 a C.N.C.C.R.C.R.C. este nestatutara.
Rugam Comisia de Disciplina a A.Ch.R. sa analizeze aceste fapte si sa dispuna masurile care se impun.

Bistrita la 29.03.2006

Deak Andrei Petru
Traian Scripcari

© 2005-2011 Designed by Claude