Inapoi | Sesizare C.D. AChR V.Iclenzan A.Deak 30.03.2006 | Inainte


CATRE

Consiliul Director al Asociatiei Chinologice Romane
In atentia
Presedintelui A.Ch.R. Dl. CRISTIAN STEFANESCU
Comisia de Disciplina a A.Ch.R.

Subsemnatii Vasile Iclenzan si Deak Andrei Petru, membrii in Asociatia Chinologica Bistrita-Nasaud, crescatori de caini de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin, dorim sa va aducem in atentie urmatoarele:

I. In luna Martie 2006, dl Babutan Dan Adrian , proprietarul canisei de Carpathia creaza un site: www.carpathiakennel.ro , in care la categoria Ciobanesc Romanesc Carpatin, sectiune Cainii nostrii, prezinta cateva fotografii ale cainilor produsi de acesta.

Nefiind in stare de a-si fotografia proprii caini, Babutan Dan, fura fotografii de pe alt site, respectiv: www.carpatin.net , site al carui administratori suntem.
Astfel:
1.-fotografia pentru masculul Hector de Carpathia, prezentata inca din Aprilie 2005 pe site-ul www.carpatin.net , fotografie facuta de catre semnatarul Deak Andrei, este preluata de pe site-ul amintit, de catre Babutan Dan , fara a avea acceptul nostru, decupata pentru ai masca apartenenta si postata in 2006 pe site-ul acestuia. Mai mult Babutan Dan isi atribuie si drepturi de autori asupra ei, specificand ca reproducerea acesteia este interzisa.

2.-fotografia pentru femela Junny de Carpathia, prezentata inca din Aprilie 2005 pe site-ul www.carpatin.net , fotografie facuta de catre semnatarul Deak Andrei, este preluata de pe site-ul amintit, de catre Babutan Dan , fara a avea acceptul nostru, decupata pentru ai masca apartenenta, (dar si pentru a ascunde calitatea exemplarului catalogat “de vizuina”) si postata in 2006 pe site-ul acestuia. Mai mult Babutan Dan isi atribuie si drepturi de autori asupra ei, specificand ca reproducerea acesteia este interzisa.

Aceste fapte pot fi usor verificate accesand cele 2 site-uri.

Fapta in cauza, incalca legislatia romana in vigoare, respectiv legea nr.8/1999 Privind drepturile de autor si drepturi conexe.
Legea nr.8/1999
Art.3 (1) prevede: Este autor persoana fizica sau persoanele fizice care au creat opera.
Art.7 Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar,artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma concreta de exprimare si independent de valoarea sau destinatia lor, cum sunt:
f) operele fotografice, precum si orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei

Conform art.141,din Legea nr.8/1999 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 5 ani...fapta persoanei care isi insuseste , fara drept calitatea de autor al unei opere...
Conform art.142,din Legea nr.8/1999 constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 5 ani...fapta persoanei care fara a avea consimtamintul titularului...reproduce integral sau partial o opera, ....constituie infractiune difuzarare acesteia.

Faptele comise de catre Babutan Dan sunt de natura juridica si afecteaza imaginea A.Ch.R., datorita faptului ca , Babutan Dan este vicepresedinte organizatoric al A.Ch.R.
Tocmai de aceea am considerat ca Comisia de Disciplina a A.Ch.R este prima instanta careia trebuie sa ne adresam, in rezolvarea acestui litigiu.
Consideram ca din Consiliul de Conducere al A.Ch.R. trebuie sa faca parte numai persoane cu o conduita etica, morala exemplara.
Faptele comise de Babutan Dan sunt contrare legislatiei romane in vigoare si contrare art.13 din statutul C.N.C.C.R.C.R.C. al carui vicepresedinte organizatoric este.
Oare, prin asemenea practici (furt) considera conducerea clubului national ca indruma membrii spre o conduita etica si sportiva?

Cerem ca Babutan Dan sa ne recunoasca drepturile de autor asupra fotografiilor prezentate pe site-ul nostru, conform legislatiei in vigoare.
Cerem ca Babutan Dan sa retraga fotografiile de pe site-ul sau .

Cerem demiterea lui Babutan Dan din conducerea A.Ch.R. pe considerentul ca, un asemenea personaj care savirseste fapte de natura penale nu poate reprezenta chinologia romaneasca.

II. -Conform art.3 din statut , A.Ch.R. se compune din:
-asociatii chinologice teritoriale
-cluburi nationale.

Clubul National al Crescatorilor de Caini de Rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin este membru al A.Ch.R. si se bucura de aceleasi drepturi ca orice alt membru al A.Ch.R.
Atit asociatiile teritoriale cat si cluburile nationale au aceleasi drepturi si obligatii, conform art.5 din statutul A.Ch.R.

C.N.C.C.R.C.R.C., a organizat o expozitie de club in data de 25.03.2006 la Bistrita.
In Buletinul de inscriere pentru respectiva expozitie (prezentat si pe site-ul A.Ch.R.) observam ca taxa de inscriere PENTRU NEMEMBRII CLUBULUI ESTE DUBLA si aceasta intr-o expozitie organizata sub egida A.Ch.R.
Prin aceasta, conducerea clubului incalca, in mod grosolan, prevederile Regulamentului Expozitiilor Canine A.Ch.R. , respectiv art.13, care prevede ca : membrii asociatilor/cluburilor membre A.Ch.R. se bucura de toate drepturile si facilitatile ce decurg din aceasta calitate, inclusiv la inscrierea in expozitiile organizate sub egida A.Ch.R.

Deasemenea C.N.C.C.R.C.R.C. incalca art.4 din statutul A.Ch.R.,aliniatul 3. prin care s-a angajat sa respecte statutul si reglementarile A.Ch.R. , art.5 si art.6 aliniatul 1.si 2. din acelasi statut.
Prin pretinderea unor sume duble membrilor din celelalte asociatii teritoriale ,C.N.C.C.R.C.R.C. nu recunoaste ceilalti membrii ai A.Ch.R. si astfel, incalca inca odata Art.6 alinitul 5. din statutul A.Ch.R. si anume :sa nu lezeze prin actiunile lor imaginea sau interesele A.Ch.R. sau ale altui membru.
Aceasi practica se poate observa si la expozitia Dracula Dog Show .

Cerem, ca Comisia de Disciplina sa analizeze faptele mentionate, si sa hotareasca ridicare calitatii de membru al A.Ch.R. pentru C.N.C.C.R.C.R.C., conform art.4 punctul (2) din statut, alin.3 : pentru incalcarea prevederilor prezentului statut, si art.19,alin.4-excludere din A.Ch.R. .

III. Un alt fapt in afara normelor de conduita s-a intimplat la aceeasi expozitie din 25.03.2006, unde vicepresedintele organizatoric al C.N.C.C.R.C.R.C. si A.Ch.R. , Babutan Dan Adrian s-a adresat unui vizitator aflat in afara ringului, si i-a cerut sa nu faca poze cainilor prezentati la aceasta expozitie.
Daca va intrebati de ce interzice Babutan fotografierea cainilor, raspunsul e simplu. Pentru ca nu doreste ca publicul larg sa vada cum arata exemplarele produse si promovate de conducerea C.N.C.C.R.C.R.C.
Persoana din public, caruia i-a interzis sa fotografieze exemplarele este semnatarul , Deak Andrei, administratorul site-ului www.carpatin.net .
In demersul sau a fost sustinut de catre Presedintele Comisiei de Disciplina
a C.N.C.C.R.C.R.C., Tatarau Vasile.
Ne luindu-i cererea in considerare , Babutan Dan a apelat la politie, cerindu-le sa ne confiste aparatele foto, (situatia a fost din timp pregatita de catre Babutan, sperind ca va isca un scandal, care se va solda cu arestari si procese penale,... are experienta in acest sens).
L-a insistentele lui Tatarau, care ne-a arata si obrazul pentru “nerusinarea” noastra de a fotografia exemplarele canine, prezente la o expozitie canina sub egida A.Ch.R. , intr-un loc public, i-am prezentat spre studiu Regulamentul expozitiilor canine A.Ch.R. si am continuat imortalizarea exemplarelor canine, fara al mai baga in seama.

Un alt fapt nemaiintilnit in organizarea expozitiilor canine;
-Vicepresedintele organizatoric al C.N.C.C.R.C.R.C. si A.Ch.R. , Babutan Dan Adrian, dupa acest incident , paraseste expozitia .
-A ramas sa reprezinte clubul, presedintele, Turculet Vasile care insa a ramas “priponit” la singura masa cu mici si bauturici, aflata departe de ringurile unde se etalau creatiile sale. Veti spune probabil ca urmarirea exemplarelor este treaba chinotehnistului, dar si acesta a avut aceleasi preocupari ca si presedintele. Nici macar la festivitatea de premiere conducatorii clubului nu au considerat potrivit sa participe.

Pentrua a intelege mai bine trairile presedintelui C.N.C.C.R.C.R.C. e bine sa citim cuvintul inainte prezentat in catalogul expozitiei din 25.03.20026, catalog, pastrat cu grija de organizator ca nu cumva sa ajunga si la altii.Comentarile sunt de prisos.

-Ramine o intrebare la care asteptam raspuns de la Dvs.

-Care sunt sactiunile ce se impun pentru asemenea comportament?

Bistrita la 30.03.2006

Cu stima

Deak Andrei Petru
Vasile Iclenzan

© 2005-2011 Designed by Claude