Inapoi | Anexa1 Cuvânt înainte catalog expozitie V.Turculet |


Cuvânt înainte, prezentat în catalogul Expozitiei de Club si Selectie pt. Ciobanesc Romanesc Carpatin, organizata de catre C.N.C.C.R.C.R.C. sub egida A.Ch.R., în data de 25.03.2006 - Bistrita. 

Activitatea de crestere a câinilor de tip carpatin
(de rasa, sau heterozigoti adica fara rasa)

I.  Organizatii:
A.  Clubul National al Crescatorilor de Câini de rasa Ciobanesc Românesc Carpatin, asociatie cu personalitate juridica obtinuta.
B.  Cluburi si grupari rivale Clubului national de rasa, functionand în cadrul asociatiilor multirase.

II. Numar de persoane implicate:
A. Cu cotizatia platitã la clubul national de rasa la sfârsitul anului 2005 - 84 persoane;
B. Cu Cotizatia platita sau neplatita la diferite asociatii din tara, dar participante la diverse expozitii sau actiuni în afara clubului national de rasa în anul 2005 - 38 persoane.

IlI. Numar de pui (catei) înregistrati în cartile de origini  în anul 2005:
A.   numai pui cu pedigree de tip A - 120
B.* pui cu pedigree de tip A -  63       
* pui heterozigoti (corcituri): cu certificate de tipicitate, cu pedigree de tip B-184
                                    
IV. Programul de îndeplinit:
A.  Mentinerea liniilor genealogice ale rasei si consolidarea genetica a lor, în conformitate cu cerintele F.C.I. privitoare la omologarea propriuzisa a rasei Ciobanesc Românesc Carpatin.
B.   ???  (Cerintele F.C.I. referitoare la formarea liniilor genealogice în vederea omologãrii unei noi rase canine au fost ignorate).

A.  Continuarea selectiei în cadrul liniilor pentru a se ajunge la minimum 5 generatii Certificate la fiecare linie genealogica, conform conditiilor impuse de F.C.I. în vederea omologarii definitive.
B.   ??? (se doreste mentinerea deschisa a Cartii de Qrigini Româna, sfidându-se rigorile genetice impuse de F.C.I ).

A.  Stabilizarea rasei prin programul de ameliorare în endogamie evitându-se in egala masura fenomenul HETEROZIS ca si DEPRESIUNEA SANGUINA.
B.  ???  (informatile stiintifice n-au reprezentat un obiect de preocupare)

A.  Protejarea adevaratei rase Ciobanesc Românesc Carpatin formata de clubul de rasa, de infuziile cu diversi heterozigoti depozitari ai caracterelor straine de rasa Ciobanesc Românesc Carpatin.
B.  ??? (se are în vedere obtinerea a cât mai multi pui destinati comercializarii, indiferent de puritatea rasei in cauza).

Vasile Turculet

© 2005-2011 Designed by Claude